Data: 1999-12-22 19:20:23
Temat: Re: Camembert i Brie...
Od: Malgorzata Krzyzaniak <z...@f...cgs.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 22 Dec 1999, Joanna Sereinig wrote:
> Zaproponowano mi kiedyś następujące udziwnienie dlła serka camembert -
> należy ułożyć go (w całości) w żaroodpornym naczynu, albo nawet na
> kawałku folii, posmarowanej masełkiem i przez chwilę zapiekać, żeby
> całkiem zmiękł. Następnie obłożyć świeżymi owocami (kawałki jabłka,
> gruszki, przepołowione i wypestkowane winogrona) i szamać na gorąco.
> Brzmi interesująco, ale ze strachu przed kaloriami jeszcze tego nie
> wypróbowałam.
W poznańskiej knajpce pt. "Sfinks" dają jako przekąskę Camemberta
zapiekanego w panierce. Podobno zacne.
Zuzanka
--
jgs A Małgorzata "Zuzanka" Krzyżaniak ..... z...@v...com.pl
__/_\__ http://muzeum.topnet.pl/ - Muzeum Rzeczy Nieistniejących
/\-'o'-/\
_||:<_>:||_ Każdy człowiek kogoś denerwuje.
|