Data: 2000-01-13 15:45:12
Temat: Re: Canelloni,z czym?
Od: m...@p...wp.pl (aga zawadzka)
Pokaż wszystkie nagłówki
Dzięki za przepis, do lasanii też na pewno wykorzystam.
Aga
----- Original Message -----
From: Jacek Wilczkowski <W...@n...com.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Thursday, January 13, 2000 2:20 PM
Subject: Re: Canelloni,z czym?
>
>
> aga zawadzka wrote:
>
> > Czym oprócz farszu z mięsa mielonego mogę nadziewać ten makaron (mam
tylko
> > jeden przepis). Może było już o tym ?
>
> (za programem telewizyjnym Roberta Maklowicza i Michaela Logozzo sprzed
dwóch
> lat)
> Skladniki:
> paczka mrożonego szpinaku
> 30-40 dag bialego sera (moze byc w 1/3 zastapiony przez serek tofu)
> 1 jajko (niekoniecznie)
> 10 dag startej mozzarelli
> trochę tartego parmezanu
> pieprz, galka muszkatulowa
> 3-4 zabki czosnku
>
> Na rozgrzana oliwe wrzucamy czosnek pokrojony w ósemki, czekamy az
zmieknie.
> Dodajemy szpinak i odparowujemy go. Odstawiamy do ostygniecia i dodajemy
> bialy ser, mozzarelle, parmezan, ew. jajko. Doprawiamy czarnym pieprzem i
> galka. Napychamy tym surowy makaron (ja uzywam do tego szprycy do
dekorowania
> tortów).
> Sos, którym zalewam makaron to de Mornay (nie jestem pewien pisowni) czyli
> beszamel z dodatkiem galki muszkatulowej i parmezanu. Poniewaz uzywam
> surowego makaronu, robie troche rzadszy sos i zapiekam ok. 25 minut (15
pod
> przykryciem, 10 bez). Do popicia polecam pólwytrawne biale wino.
> Uwaga - nadaje sie to równiez do przekladania lasanii!
>
> Smacznego - Wilu
>
>
--
Newsy przez www ? Sprawdz http://www.newsgate.pl
|