Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Katarzyna T. Nowak" <k...@p...wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Cannelloni
Date: Wed, 14 Nov 2001 19:43:51 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 22
Sender: b...@p...onet.pl@host-217-74.tele2.pl
Message-ID: <9sue7t$ihp$1@news.onet.pl>
References: <9sucq5$4k4$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: host-217-74.tele2.pl
X-Trace: news.onet.pl 1005763645 19001 213.173.217.74 (14 Nov 2001 18:47:25 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 14 Nov 2001 18:47:25 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:81587
Ukryj nagłówki
"Ewa" <v...@p...onet.pl> wrote in message
news:9sucq5$4k4$1@news.tpi.pl...
> Witam. Nazywam się Ewa Morawiecka.
> Bardzo proszę o pomoc. Mam makaron cannelloni, takie grube rurki. Nie wiem
> jak go przygotować. Myślę, że można czymś nadziać. I co potem. Wierze, że
> ktoś mi pomoże.
Zrob tak:
ok 30 g tartej bulki namocz w lyzce mleka. Na patelni stop maslo, dodaj i
cebule posiekana i smaz az bedzie szklista. Mielone mieso z drobiu i
wieprzowiny wloz do miski, dodaj tarta bulke, smietanke )ok 80 ml),
pietruszke zielona, parmezan i tyle bialka by zwiazac farsz. Doloz usmazona
cebule, dopraw. Tym nadzieniem napelnij rurki cannelloni. Teraz sos: w
rondlu stop 40 g masla, dodad 40 g maki i roztrzepuj okolo 3 minuty. Zdejmij
z ognia i stopniowa dodawaj mleko (500 ml). Podgrzej i ubijaj az zgestnieje.
Dodaj starty ser zolty i roztrzepuj to razem az sie stopi, i dodaj jeszcze
troszke masla. Rozprowadz cienka warstwe tego sosu na dnie naczynia do
zapiekania, i an tym uloz rurki. Polej reszta sosu i zapiekaj okolo 25 minut
pod przykryciem. kaska
|