Data: 2001-11-14 18:43:51
Temat: Re: Cannelloni
Od: "Katarzyna T. Nowak" <k...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ewa" <v...@p...onet.pl> wrote in message
news:9sucq5$4k4$1@news.tpi.pl...
> Witam. Nazywam się Ewa Morawiecka.
> Bardzo proszę o pomoc. Mam makaron cannelloni, takie grube rurki. Nie wiem
> jak go przygotować. Myślę, że można czymś nadziać. I co potem. Wierze, że
> ktoś mi pomoże.
Zrob tak:
ok 30 g tartej bulki namocz w lyzce mleka. Na patelni stop maslo, dodaj i
cebule posiekana i smaz az bedzie szklista. Mielone mieso z drobiu i
wieprzowiny wloz do miski, dodaj tarta bulke, smietanke )ok 80 ml),
pietruszke zielona, parmezan i tyle bialka by zwiazac farsz. Doloz usmazona
cebule, dopraw. Tym nadzieniem napelnij rurki cannelloni. Teraz sos: w
rondlu stop 40 g masla, dodad 40 g maki i roztrzepuj okolo 3 minuty. Zdejmij
z ognia i stopniowa dodawaj mleko (500 ml). Podgrzej i ubijaj az zgestnieje.
Dodaj starty ser zolty i roztrzepuj to razem az sie stopi, i dodaj jeszcze
troszke masla. Rozprowadz cienka warstwe tego sosu na dnie naczynia do
zapiekania, i an tym uloz rurki. Polej reszta sosu i zapiekaj okolo 25 minut
pod przykryciem. kaska
|