Data: 2002-06-25 13:44:08
Temat: Re: Carpaccio - jak to zrobić ???
Od: "turecky" <t...@N...poczta.gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Aldona <b...@p...onet.pl> napisał(a):
> Cześć !!!
>
> Czy ktoś wie jak przyrządzić CARPACCIO ????
> Proszę o jakikolwiek przepis....
> Jadłam kiedyś we włoskiej restauracji CARPACCIO no i chciałabym sama to
> cacko przyrządzić.
> Znacie może jakieś strony- o WŁOSKIEJ KUCHNI ????
> Byłabym baardzo wdzięczna na przepis i strony int.
> Dziękuję !!
> Pozdrawiam
> Aldona
Przepisy już czytałaś. Najtrudniejsze jest zrobienie bardzo cienkich
plasterków. Kiedys w mojej ulubionej stacji telewizyjnej Alice (włoski kanał)
kucharz robił tak:
kroił nożem plastry ok. 4 mm, następnie pomiędzy dwoma kawałkami zwykłej
folii przezroczystej, za pomocą tłuczka ale takiego bez żadnych rowków,
zupełnie płaskiego rozklepał plastry mięsa do żądanej grubości. Ja
spróbowałem tak samo - wałkiem do ciasta. Wyszło na prawdę extra.
W ten sposób mięsa nie trzeba mrozić.
Niestety ten sposób nie nadaje się do carpaccio z łososia.
Pozdrawiam
turecky
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|