Data: 2001-07-06 20:56:38
Temat: Re: Cebula po w?giersku
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jeszcze mo?na cebul? w cie?cie i do frytkownicy, ale przyznam
>si? w domu nie robi?, ale zjadam jak z dzieciakami musz? do Burger Kinga
>;-))
>
>
plasterki duzej cebuli rozdzielic na kolka, kazde kolko zamoczyc
w mleku (srednio sie to mleko trzyma cebuli, ale moze byc), potem
obtoczyc w mace (najlepiej bawic sie w te klocki widelcem...) i -
siup - w gleboki tluszcz na chwile (jak sie spala od razu, znaczy
tluszcz za goracy). Mnie wychodza troche zewiedle, ALE smaczne.
Po wegiersku to NIE jest, ale fajne
Krysia
K.T. - starannie opakowana
|