Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!news.ipartners.pl!news.task.gda.pl!newsfeed
00.sul.t-online.de!newsfeed01.sul.t-online.de!t-online.de!newsfeed.tpinternet.p
l!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Macius The Great" <Maciej.Krych(usun to )@telekomunikacja.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Cheese & onion pie - jak było
Date: Wed, 5 Nov 2003 15:50:01 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 53
Message-ID: <bob2q9$esd$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <boacog$maa$1@opal.futuro.pl> <boav8f$knl$1@atlantis.news.tpi.pl>
<bob0a5$quv$1@opal.futuro.pl>
NNTP-Posting-Host: zut.krakow.tpsa.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1068043917 15245 194.204.154.162 (5 Nov 2003 14:51:57
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 5 Nov 2003 14:51:57 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:178734
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Kinga Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:bob0a5$quv$1@opal.futuro.pl...
> Hehe, ja już mam w głowie ze dwie opcje "modyfikacyjne" - pierwsza z
> pomidorami (koncentratem)?, druga z gałką muszkatolową w dużej ilości i
zez
> majerankiem ;))
> A ten boczek to miodzio po prostu!
> (własnie po obiedzie wspomnianym) ;))
>
kurcze ja mieszkam w wynajetym mieszkaniu a piekarnik nie byl uzywany ze 100
lat.
Teskni mi sie za zapikankami a za pozadnie zrobione zeberka w naczynku
zaroodpowrnym
dal bym sie poszadkowac ... chyba sie wezme za ten kiekarnik i go przpale :)
a propos zapiekanek przypomnial mi sie fajny przepis niestety nie pamietam
kokładnie proporcjii
kotlety szarpane :
nalezy przygotowac cos ala ciasto :
łyżka majonezu (albo dwie)
lyżka musztardy (choc nie koniecznie)
to tego kawalek tartego sera zoltego jak lubimy ser zapiekany (ja lubie ) to
wiece jak nie lubimy to mniej ;)
starte pieczarki tak samo jak ser
do tego jedno jajko
i wszysto lekko usztywnic :) mąką
posolic popieprzyc mozna dodac majeranku albo oregano.
piersi z kuraka kroimy w waskie paski (ale nie za wawaskie) i mieszamy z
ciastem tak zeby mialo konsystencje jak jak na
racuchy z jabłukami tylko ze mieska ma byc moze troszke wiecej niz jablek w
racuchowym
Z takiej mamałygi robi sie placki na goracym oleju (podobnie jak z
racuhcami ). Smazyc przez moment az kurczczek sie podsmazy i serek podtopi.
Usmazone powinno wygladac jak racuch.
Dla mnie bomba do pelnej rozpusty brakuje jeszcze tylko ziemniaczkow
rozgniecionych z tlusta gesta smietana i maselkiem
oraz jakiejs salarki np z pomidorka i cebulki ze smietana.
z doza niesmialosci
ujawniajac po raz pierwszy jeden ze swoich ulubionych przepisow
pozdrawiam
MK
|