Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!
atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Konrad Kosmowski <k...@k...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Chińszczyzna - na prośbę miłej Gosi Plitnik
Date: Sun, 14 Jan 2007 22:41:59 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 40
Message-ID: <eoe89u$f2j$2@nemesis.news.tpi.pl>
References: <1...@v...googlegroups.com>
NNTP-Posting-Host: dlf1.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1168811135 15443 83.24.35.1 (14 Jan 2007 21:45:35 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 14 Jan 2007 21:45:35 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Sylpheed-Claws 2.6.0 (GTK+ 2.10.4; i386-redhat-linux-gnu)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:287918
Ukryj nagłówki
** ikselka wrote:
> 1 podwójna pierś kurczaka
Podwójne piersi? :>
(...)
> woda lub lepiej wódka - 50 ml
Po co ta wódka??
> olej do smażenia
> przyprawa "Kuchnia chińska" - 2 płaskie łyżeczki na poczatek :-)
> chilli, curry, sól - do smaku na talerzu
O gustach się nie dyskutuje ale taka mieszanka przypraw właściwie do
siebie nie pasuje. Przyprawa "kuchnia chińska" - nie wiem co to, ale
prawdopodobnie po prostu 5 smaków z dużą ilością tego piątego (MSG). :)
(...)
> 7) kolejno powtarzać czynności 5-6 (ewentualnie uzupełniając ubytek
> oleju) z:
W sensie smażyć i wyjmować? Nie ma takiej konieczności, warzywa +/-
możesz wszystkie na raz, tylko w odpowiedniej kolejności.
> 8) Gdy wszystko juz podsmażone, przesypujemy do woka, wsypujemy
> ananasy wraz z sokiem, dodajemy "Kuchnię chińską", mieszamy, dusimy
> 5 minut pod przykryciem, często mieszając.
To już nieco bez sensu - to od razu uduś te warzywa, nie ma potrzeby
ich smażyć, skoro zaraz potem chcesz je dusić.
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
|