Data: 2007-01-14 22:21:25
Temat: Re: Chińszczyznapro
Od: RobiZ <wills@bez_spamu.onet.eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Nie no jasne. Najlepiej w ogóle wziąć brzoskwinie, ananasy, dodać do
> tego przyprawę Knorra, podlać wodą, dodać wódki, zarzucić podwójne
> piersi kurczaka, wrzucić cukinię, pieczarki i brokuły (które to bardzo
> się świetnie komponują z ananasem). No i na koniec koniecznie posypać
> "curry".
Bo to kuchnia "chińska" ala Pascal. ;)
Jakoś Knorra, Wegety i innych typowo chińskich przypraw nie widziałem w
programach Nancy Lam w Kuchnia.tv. Nancy dodaje do kurczaka sos
ostrygowy i/lub sojowy. A nie gotowce w stylu w.w. czy też "przyprawa
chińska 5 smaków".
--
PZDR;
RobiZ
|