Data: 2007-01-14 21:41:59
Temat: Re: Chińszczyzna - na prośbę miłej Gosi Plitnik
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
** ikselka wrote:
> 1 podwójna pierś kurczaka
Podwójne piersi? :>
(...)
> woda lub lepiej wódka - 50 ml
Po co ta wódka??
> olej do smażenia
> przyprawa "Kuchnia chińska" - 2 płaskie łyżeczki na poczatek :-)
> chilli, curry, sól - do smaku na talerzu
O gustach się nie dyskutuje ale taka mieszanka przypraw właściwie do
siebie nie pasuje. Przyprawa "kuchnia chińska" - nie wiem co to, ale
prawdopodobnie po prostu 5 smaków z dużą ilością tego piątego (MSG). :)
(...)
> 7) kolejno powtarzać czynności 5-6 (ewentualnie uzupełniając ubytek
> oleju) z:
W sensie smażyć i wyjmować? Nie ma takiej konieczności, warzywa +/-
możesz wszystkie na raz, tylko w odpowiedniej kolejności.
> 8) Gdy wszystko juz podsmażone, przesypujemy do woka, wsypujemy
> ananasy wraz z sokiem, dodajemy "Kuchnię chińską", mieszamy, dusimy
> 5 minut pod przykryciem, często mieszając.
To już nieco bez sensu - to od razu uduś te warzywa, nie ma potrzeby
ich smażyć, skoro zaraz potem chcesz je dusić.
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
|