Data: 2004-08-16 12:13:45
Temat: Re: Chipsy Chrupki Przyprawy
Od: "Pierun" <u...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > ustawiam praktycznie na minimum i tylko tyle ile docisne, smarze na
b.gor.
> > oleju w duzej patelni malymi prcjami wrzucajac pojedynczo. Nie wiecej
niz
> > 2-3 warstwy.
> > Jak wrzucisz i pojdziesz zapalic albo wieksze 'siusiu' to juz sa
chrupiace
>
> Dzieki, dzis sprobuje... Ale Ty pewnie masz krajalnice elektryczna... A ja
> taka na korbke... A jaka to jest grubosc na oko, moze zatrudnie meza do
> krojenia, bo to jest bardzo cierpliwy i precyzyjny czlowiek :)
> Dziekuje za praktyczne rady dotyczace czasu smazenia... Poniewaz nie pale,
> bede chodzic na wieksze 'siusiu'... Zastanawiam sie tylko jak to zrobic,
> kiedy bedzie wiecej porcji do smazenia ;)
> Pozdrawiam, Agata
>
Grubosc to ok ~1-2mm, pamietaj tylko ze masz tylko 10 palcow ;-)
..no i za duzo tluszczu to nie zdrowo wiec przygotuj jakis papier albo
pergamin coby troche 'obsiaklo' przd jedzeniem.
ps. mozna uzyc podravki jako przyprawki
Jesli Ktos czyta ten watek to prosze o podpowiedz w spr. PRZYPRAW
Pozdraewiam
czekam na wynik.
Biogumil
|