Data: 2006-03-31 18:26:01
Temat: Re: Chleb
Od: "ZB" <t...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Informacja dla IZOLDY-chyba podałaś zły adres.
Witam.
Proces pieczenia w automacie trwa różnie: 40 min. ,1,5 godz. .3 godz.- i ten
używam.
Ciasto jest wyrabiane 2 razy - raz 10 min., a następnie po ok. 1 godz. -20
min.
Przepisy są z instrukcji - b. proste - np. woda-350 ml, masło-1 łyżka,
sól- 1 łyżeczka, cukier- 1-2 łyżeczki , mąka-np. 550 , 650, 720+650 -
540g, ziarna - 60g, drożdze-20 g,
Zmienia się ilość mąki i gatunek.Ja daję zamiast masła olej - ok. 3,4
łyżek.Otręb ani płatków nie moczę.Bardzo często, a właściwie w 90%ciasto
pięknie rośnie , a potem gdy zaczyna się pieczenie "siada" - nie wiem
dlaczego.
Tak w dużym skrócie wyglądają moje problemy. A może na podstawie tego co
napisałem znajdziesz "lekarstwo" na moje bolączki.
Pozdrawiam
|