Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!sgh.wa
w.pl!not-for-mail
From: Vidar <w...@s...netatonce.please.net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Chleb
Date: Thu, 24 May 2007 22:03:27 +0200
Organization: Warsaw School of Economics
Lines: 33
Sender: w...@u...217-10-121.netatonce.net
Message-ID: <f34r0r$6ub$1@absolut.sgh.waw.pl>
References: <f34j6b$3u7$1@absolut.sgh.waw.pl> <4...@n...home.net.pl>
NNTP-Posting-Host: user133.217-10-121.netatonce.net
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.0 (X11/20070418)
In-Reply-To: <4...@n...home.net.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:296929
Ukryj nagłówki
MONI|<A <moni| wrote:
>> Zwracam się tutaj z prośbą o pomoc. Mianowicie mamy chleb, który robi
>> się na zakwasie, tylko problem w tym, że zakwas nam spleśniał (śmierdzi
>> niemiłosiernie). Problemu by nie było, gdyby nie to, że zarobiłem już
>> ciasto do którego teraz nie mam zakwasu.
>>
>> Mogę dostać zakwas w formie ciasta z zakwasem, bo znajomej właśnie rosną
>> chlebki, ale zanim ten zakwas będzie gotowy to min tydzień (a powinno
>> być nawet trochę dłużej). Czy istnieje jakiś sposób na skrócenie tego
>> procesu (przyspieszenie) do, powiedzmy, dwóch dni co by mi się ciasto
>> nie zmarnowało?
>>
>> Będę wdzięczny za wszelkie dobre rady.
>>
>> Pozdrawiam,
>>
>> --
>> Wojciech Gawrys (Vidar)
>
>
> Na allegro możesz kupić zakwas w proszku,
>
> Pozdrawiam
>
> Monika
>
>
Niestety nie jest to dla mnie opcją, bo nie jesteśmy w Polsce :(
Pozdrawiam,
--
Wojciech Gawrys (Vidar)
|