Data: 2007-05-24 20:03:27
Temat: Re: Chleb
Od: Vidar <w...@s...netatonce.please.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
MONI|<A <moni| wrote:
>> Zwracam się tutaj z prośbą o pomoc. Mianowicie mamy chleb, który robi
>> się na zakwasie, tylko problem w tym, że zakwas nam spleśniał (śmierdzi
>> niemiłosiernie). Problemu by nie było, gdyby nie to, że zarobiłem już
>> ciasto do którego teraz nie mam zakwasu.
>>
>> Mogę dostać zakwas w formie ciasta z zakwasem, bo znajomej właśnie rosną
>> chlebki, ale zanim ten zakwas będzie gotowy to min tydzień (a powinno
>> być nawet trochę dłużej). Czy istnieje jakiś sposób na skrócenie tego
>> procesu (przyspieszenie) do, powiedzmy, dwóch dni co by mi się ciasto
>> nie zmarnowało?
>>
>> Będę wdzięczny za wszelkie dobre rady.
>>
>> Pozdrawiam,
>>
>> --
>> Wojciech Gawrys (Vidar)
>
>
> Na allegro możesz kupić zakwas w proszku,
>
> Pozdrawiam
>
> Monika
>
>
Niestety nie jest to dla mnie opcją, bo nie jesteśmy w Polsce :(
Pozdrawiam,
--
Wojciech Gawrys (Vidar)
|