Data: 2016-03-13 16:43:05
Temat: Re: Chleb upieczony w garnku
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Stokrotka" <o...@g...pl> wrote in message
news:nc1jms$28m$1@usenet.news.interia.pl...
> Pewnie będzie mniej mycia garuw.
Nie wiem skąd to wnosisz, Stokrotka - ale nieważne...
Wczoraj około 11:15 przed południem przygotowałem
ciasto (pomieszałem składniki) i zostawiłem w plastikowej
misce na cały dzień i noc do wyrastania...
Dziś około godziny 10:30 rano, czyli prawie po całej dobie
złożyłem ciasto i leży sobie zawinięte w ściereczce...
A ja idę do sklepu szukać gdzie ja kupię Dutch Oven :-)
Mam na to 2 godziny.... he he.
Ciasto było bardzo zbąblowane i "mokre" wyglądało
właściwie dokładnie tak jak na filmie. W czasie zawijania
go na stole obsypanym mąką był to taki sam bezpostaciowy
ciągutek jak na filmie, więc gluten chyba się dobrze wywiązał.
Nigdy wcześniej nie miałem tak doskonale "wyrobionego"
ciasta - raczej zawsze miało tendencję do rwania się, nie to!
Więc rokowania, jak sądzę, są niezłe.
|