Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia [Chłop w kuchni!!!] Świeża bazylia :D Re: [Chłop w kuchni!!!] ?wieża bazylia :D

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: [Chłop w kuchni!!!] ?wieża bazylia :D

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!newspump.monmouth.com!newspeer.monmout
h.com!priapus.visi.com!orange.octanews.net!news.octanews.net!green.octanews.net
!news-out.octanews.net!news.glorb.com!prodigy.com!newsmst01a.news.prodigy.com!p
rodigy.com!postmaster.news.prodigy.com!newssvr29.news.prodigy.com.POSTED!390588
91!not-for-mail
From: "Art(Gruby)" <j...@p...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: [Chłop w kuchni!!!] ?wieża bazylia :D
Message-ID: <d...@4...com>
References: <c7b1d3$edt$1@mamut.aster.pl> <c7bccp$3aa$1@absinth.dialog.net.pl>
<c7bjm0$vnu$1@mamut.aster.pl> <4...@n...tpi.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 2.0/32.646
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Lines: 24
NNTP-Posting-Host: 64.160.79.138
X-Complaints-To: a...@p...net
X-Trace: newssvr29.news.prodigy.com 1083867864 ST000 64.160.79.138 (Thu, 06 May 2004
14:24:24 EDT)
NNTP-Posting-Date: Thu, 06 May 2004 14:24:24 EDT
Organization: SBC http://yahoo.sbc.com
X-UserInfo1: SCSYQNONTRR[C^XXORMN_]XB^B^FRMLMA@TLOCYLJZ]BGIELLNTC@AWZWDXZXQ[K\FFSKCVM
@F_N_DOBWVWG__LG@VVOIPLIGX\\BU_B@\P\PFX\B[APHTWAHDCKJF^NHD[YJAZMCY_CWG[S
X\Y]^KC\HSZRWSWKGAY_PC[BQ[BXAS\F\\@DMTLFZFUE@\VL
Date: Thu, 06 May 2004 18:24:24 GMT
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:200780
Ukryj nagłówki

On Thu, 06 May 2004 00:44:40 GMT, l...@w...pdi.net (Dariusz K.
Ladziak) wrote:


>Witaminy (a glownie witamine C) to sie traci przy krojeniu (i kazdym
>innym kontakcie) nozem wykonanym ze stali czarnej. Po prostu kwas
>askorbinowy (w tym L-askorbinowy czyli witamina C) na potege reaguje z
>zelazem. jak narzedzie wykonane jest ze stali nierdzewnej to wieksza
>czesc jego powierzchni pokryta jest szczelna warstwa tlenku chromu
>ktorej kwas askorbinowy i inne kwasy organiczne nie sa w stanie
>ugryzc. AJk jedank narzedzie jest wykonane ze stali czarnej (weglowej)
>to jego powierzchnia jest co najwyzej pokryta tlenkami zelaza - a z
>nimi wszelkie kwasy organiczne swobodnie wchodza w reakcje tworzac
>czesto calkiem nierozpuszczalne i nieprzyswajalne sole.


To wedlug tej zasady gotowanie "zdrowe" w garach zeliwnch jest do
d...?
Chyba ze warstwa wypalonego oleju jest bariera nieprzepuszczalna...?
;-)

Art(Gruby).

Abyssus abyssum invocat.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6