Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
.pl!news-stob.telia.net!telia.net!217.209.241.173.MISMATCH!masternews.telia.net
.!newsb.telia.net.POSTED!not-for-mail
From: "WMA" <w...@t...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3...@p...onet.pl> <be3vds$7fl$1@nemesis.news.tpi.pl>
<3...@p...onet.pl>
Subject: Re: Chwalę - bułeczki z borówkami [P]
Lines: 35
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Message-ID: <zeiNa.15173$mU6.15308@newsb.telia.net>
Date: Fri, 04 Jul 2003 16:49:35 GMT
NNTP-Posting-Host: 213.64.218.202
X-Complaints-To: a...@t...com
X-Trace: newsb.telia.net 1057337375 213.64.218.202 (Fri, 04 Jul 2003 18:49:35 CEST)
NNTP-Posting-Date: Fri, 04 Jul 2003 18:49:35 CEST
Organization: Telia Internet
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:162831
Ukryj nagłówki
Hej!
A ja zrobilem ciasto w takiej maszynie z koncowka do robienia ciasta i
wyszlo wlasnie takie jak powinno, nie kleilo sie do reki z idealnie tej
ilosci maki co w przepisie. Mysle ze stopione maslo ma tez swoj udzial w tym
nie klejeniu sie.
Wacek
"Netusia" <n...@p...onet.pl> skrev i meddelandet
news:3F05AC76.417AEF21@poczta.onet.pl...
>
>
> Nell wrote:
>
> > Acha i jeszcze jedo pyt: Masz jakiś konkretny sposób na sprawne i
szybkie
> > zlepianie bułeczek po napakowaniu ich farszem??
>
> Hm, no wlasnie tu mialam pewne problemy, dlatego z buleczek zrobily sie
> bulki, a potem nawet ciasto... ;-))) Pierwszy kontakt z ciastem nie
> wypadl zadowalajaco - za Chiny nie dalo sie odkleic od reki. Po kilku
> probach doszlam do wniosku, ze najlepiej wychodzi posypanie ciasta maka,
> zeby (jak to wytlumaczyc?) zbierac ciasto od strony z maka, tak od gory.
> Wtedy nie klei sie tak bardzo do reki, a w srodku dalej jest odpowiednio
> lepkie (w ta strone wpycham jagody) i pozniej juz ladnie mi sie to
> skleja. Make mozna pozniej usunac i posmarowac buleczki jajkiem, ale ja
> nie lubie blyszczacych buleczek. Pieke je z ta maka (nie jest jej
> tragicznie duzo) i buleczki smakuja mi tak, jak na pewnym obozie, kiedy
> to w srodku nocy wymykalismy sie do piekarni po swieze drozdzowki :-)
> Pozdrawiam
> Aneta
|