Data: 2005-02-27 23:29:40
Temat: Re: Chwalę ruskie w waflach!
Od: "Ruua" <TU.WPISZ.MÓJ.NICK@idea.WYTNIJ.net.TO.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "ewa" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
news:cvnqt7$es6$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Niedawno był tu wątek na temat ruskich pierogów w waflach tortowych.
> Niestety, nie mogę tego wątku odnależć. Zrobiłam dziś to danie z małą
> modyfikacją. Było przepyszne. Dlatego dziękuję autorce za pomysł.
> Ja zrobiłam w ten sposób, że wafel posmarowałam farszem takim jak do
ruskich
> pierogów. Przykryłam to drugim waflem, pokroiłam w trójkąty, ochlapałam w
> jajku i usmażyłam. Moim zdaniem ważne jest, żeby te wafle nie zdążyły
> zmięknąć, wtedy są chrupiące i pyszne. Do tego czerwony barszcz. Polecam.
o rany - wczesniejszy watek przegapilam, wiec twoj mnie zainspirowal:)
wszystko juz kupilam i jutro bede robic. czy te wafle latwo pokroic, one
troche miekna od masy? czy jak np.chce je podac troche pozniej, wieczorem,
to lepiej trzymac wafle oddzielnie, a mase oddzielnie?
|