Data: 2005-03-01 07:52:50
Temat: Re: Chwalę ruskie w waflach!
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
Musisz wypróbować obie możliwości i
> zobaczysz, jak Ci będzie lepiej smakować.
>
Zrobiłam panierkę: bułka tarta, ziarna sezamu, pieprz, papryki w proszku,
kurkuma. Farsze miałam dwa. Pierwszy, jak do ruskich pierogów, a drugi to
gotowana kapusta z grzybami.... .
Wnioski:
1. Wafle szybko chłoną wilgoć. Zaraz po obtoczeniu panierką muszą trafic na
goracą patelnię. Wtedy pod zebami czuć chrupkość. :-)
2. Wafle chłoną sporo tłuszczu :-(, kto liczy kalorie, bedzie miał problem z
podjeciem decyzji na ile szt może sobie pozwolić.
3. Zdecydowanie lepsze są z farszem z kapusty i grzybów ( plus do picia
barszczyk czerwony ) :-).
Następne planuję zrobić na słodko: twaróg, rodzynki. Panierka: bułka tarta,
sezam, pocięte orzechy, zmielone suszone banany. A usmażę na sklarowanym
maśle.:-) Pozdrawiam Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|