Data: 2016-08-11 01:50:00
Temat: Re: Chwila oddechu :-)
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 11 Aug 2016 01:12:38 +0200, Ikselka napisał(a):
> Dnia Thu, 11 Aug 2016 00:42:55 +0200, Animka napisał(a):
>
>> W dniu 2016-08-10 o 22:30, Ikselka pisze:
>>> Dnia Wed, 10 Aug 2016 21:36:02 +0200, wolim napisał(a):
>>>
>>>> W dniu 2016-08-09 o 19:25, Ikselka pisze:
>>>>
>>>>> Kisiłes już kiedyś? - mnie wychodziła zbyt miękka i smakowała zupełnie jak
>>>>> takie mocno rozmięknięte kiszone ogórki. Już lepsza w occie, jak ogórki
>>>>> konserwowe.
>>>> Eee tam. Cukinia w occie też jest bez smaku.
>>> Nie, nie jest - no ale trzeba ją przyprawić jak ogórki konserwowe. One też bylyby
bez smaku, gdyby nie przyprawiać.
>>>
>>>> To warzywo nadaje się do
>>>> "polskiego" lecza, albo zgrilowania, ale z przyprawami. Ewentualnie
>>>> lekkie przesmażenie i z bułką tartą - jak fasolka szparagowa.
>>>>
>>> Tak? - to zrób moją cukinię w sosie cukiniowym. Kiedyś podawałam. Bajka!
>>> Lub zupę z cukinii - taki troszkę rzadszy sos cukiniowy, ale koniecznie na dobrym
rosole, z grzaneczkami i kleksem dobrej śmietany.
>>> Albo młodziutkie cukinie, takie 20-30 cm, w plastry, troszkę posypać solą,
wymieszać i ledwie zeszklić z czosnkiem na kilku łyżkach gorącego oleju lub oliwy, na
jarzynkę do obiadu :-)
>> Fu! Nie dość, że z czosnkiem to jeszcze do obiadu.
>
> Matkoboskastokrocka,
Animska, no oczywiście, przepraszam :-D
> co TY jesz w końcu? - tego nie, tamtego nie, no żałość
> po prostu.
j.w.
|