Data: 2016-08-11 01:12:38
Temat: Re: Chwila oddechu :-)
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 11 Aug 2016 00:42:55 +0200, Animka napisał(a):
> W dniu 2016-08-10 o 22:30, Ikselka pisze:
>> Dnia Wed, 10 Aug 2016 21:36:02 +0200, wolim napisał(a):
>>
>>> W dniu 2016-08-09 o 19:25, Ikselka pisze:
>>>
>>>> Kisiłes już kiedyś? - mnie wychodziła zbyt miękka i smakowała zupełnie jak
>>>> takie mocno rozmięknięte kiszone ogórki. Już lepsza w occie, jak ogórki
>>>> konserwowe.
>>> Eee tam. Cukinia w occie też jest bez smaku.
>> Nie, nie jest - no ale trzeba ją przyprawić jak ogórki konserwowe. One też bylyby
bez smaku, gdyby nie przyprawiać.
>>
>>> To warzywo nadaje się do
>>> "polskiego" lecza, albo zgrilowania, ale z przyprawami. Ewentualnie
>>> lekkie przesmażenie i z bułką tartą - jak fasolka szparagowa.
>>>
>> Tak? - to zrób moją cukinię w sosie cukiniowym. Kiedyś podawałam. Bajka!
>> Lub zupę z cukinii - taki troszkę rzadszy sos cukiniowy, ale koniecznie na dobrym
rosole, z grzaneczkami i kleksem dobrej śmietany.
>> Albo młodziutkie cukinie, takie 20-30 cm, w plastry, troszkę posypać solą,
wymieszać i ledwie zeszklić z czosnkiem na kilku łyżkach gorącego oleju lub oliwy, na
jarzynkę do obiadu :-)
> Fu! Nie dość, że z czosnkiem to jeszcze do obiadu.
Matkoboskastokrocka, co TY jesz w końcu? - tego nie, tamtego nie, no żałość
po prostu.
|