Data: 2011-10-19 09:22:57
Temat: Re: Ciacho z g?rk?
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-10-19 10:52, michalek pisze:
> U?ytkownik "po"<p...@o...pl> napisa? w wiadomo?ci
> news:j7gstv$qr1$1@news.onet.pl...
>> U?ytkownik "S?awomir Szczyrba"<c...@o...the.night> napisa? w
>> wiadomo?ci news:slrn.j9j78g.481.steev@hot.pl...
>>> Klik-klik-klik... To medea donosi :
>>>
>>> No to mam trzy rzeczy do przetestowania:
>>> - mniej proszku,
>>> - ni?sza temperatura,
>>> - pieczenie bez termoobiegu.
>>>
>> Pieczesz ciasto w termoobiegu ??? :/
>> W takim razie i tak nie?le wysz?o.
> A jakie przeciwwskazania widzisz do pieczenia z termoobiegiem?
> Bo wed?ug mnie termoobieg to jedynie (lub a?) metoda na "wyr?wnanie"
> temperatury w obszarze ca?ego piekarnika i ochrona przed
> przypiekaniem silniej "tam" albo s?abiej "tu".
> No i mniejsze prawdopodobie?stwo przypalenia powierzchniowo
> bez dopieczenia jeszcze w ?rodku.
Generalnie podczas pieczenia z termoobiegiem należy zmniejszyć
temperaturę o jakieś 10-20 stopni.
Ewa
|