Data: 2004-11-22 12:41:18
Temat: Re: Ciasta w proszku
Od: "Anet" <a...@f...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Szczegolna ochote mam na karpatke i WZ-tke :-)
> Pozdrowienia
> Magda
karpatkę polecam, ale tylko masę ciasto zrób sama wg przepisu na opakowaniu
kremu (Delekta oryginalna nie żadna tam błyskawiczna czy bez gotowania). Nie
wiem czy w przpisie na ciasto jest proszek jeśli nie to dodaj jedną łyzeczkę
razem z maką. Acha na przepisie kremu jest podane aby utrzec masło/margarynę
na puszysta masę i dodawać po łyżce kram, ja robię inaczej. do cipłego
jeszcze kremu (nie gorącego) dodaję masło/margarynę, bardzo ładnie sie
rozpuszcza, mieszam i do lodówki. Zimnym przekładam ciasto. Dla mnie tak
przygotowny krem jest bardziej budyniowy, a ten wg przepisu maślany
(tortowy), ale to kwestia gustu.
Anet
|