Data: 2000-02-24 10:57:18
Temat: Re: Ciasto do pizzy.
Od: "Danka" <d...@i...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kasia <k...@z...polsl.gliwice.pl> napisał(a) w artykule
<8917ue$iu2$1@zeus.polsl.gliwice.pl>...
> > Czy ktoś zna może sprawdzony przepis na ciasto do pizzy. Moje albo jest
za
> > dużo wyrośnięte/6cm/ ale nie wyrośniew wcale.
> > Chciałbym aby było takie jak np. w PizzyHat
> >
> > Pozdrawiam
>
> 2 szkl. maki wsypac do miski. Dodac pol lyzeczki soli. 3dag swiezych
drozdzy
> kruszymy palcami wprost na make. Caly czas mieszajac dolewamy ciepla
wode.
> Do dokladnie wymieszanego ciasta dodajemy 2-3 lyzki oleju. Odstawiamy na
30
> minut do wyrosniecia. Wyrosniete ciasto walkujemy (podsypujac maka) na
> placek ok. 30cm. Przed nalozeniem skaldnikow nakluwamy widelcem.
> Ciasto jest chrupiace, nie za wysokie i bardzo mi smakowalo.
Na surowe ciasto nakładasz frukta, czy na upieczone już ciasto?
|