Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: mryk <m...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ciasto do pizzy - szukam przepisu
Date: Thu, 07 Oct 2004 00:51:09 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 24
Message-ID: <opsfg0fjaqp3ny1l@emmiter>
References: <ck0dsc$jh0$1@inews.gazeta.pl> <n...@c...net>
NNTP-Posting-Host: ave150.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; delsp=yes; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1097102820 26295 83.27.38.150 (6 Oct 2004 22:47:00 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 6 Oct 2004 22:47:00 +0000 (UTC)
To: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
X-User: magar1
User-Agent: Opera M2/7.54 (Linux, build 751)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:217717
Ukryj nagłówki
Witam serdecznie
i od razu się przyznam że pizzę to ja tylko lubię jeść ale robić niestety
nigdy nie prubowałam samodzielnie, zawsze jednak asystuję mężowi w
przygotowywaniu tego cudownego dania.
Ten przepis który podałaś wydaje się bardzo skomplikowany i pracochłonny w
porównaniu z tym co widzę kiedy mąż piecze pizzę.
A głuwne różnice to takie że:
-nie podgrzewa mąki
-wszystko wkłada do piekarnika na raz
-zmaruje ciasto przygotowanym sosem z koncentratu pomidorowego z
przyprawami i czosnkiem
-ciasto z nałożonymi dodatkami przygotowuje w niecałą godzinę a piecze
przez 30 min
-nigdy nie sprawdzał jaki kolor mają kupowane przez niego drożdże
-często jemy jego pizze kiedy jest już zimna i dalej nam bardzo smakuje
Dodam jeszcze że pizza w jego wydaniu jest rewelacyjna, ostatnio dla
doświadczenia zamroziliśmy jeden kawałek by zobaczyć czy jest nadal taka
dobra i była.
Co do składników na ciasto i innych szczegółów to jutro go popytam i Wam
przekażę
Pozdrawiam
Marzena
|