Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.man.poznan.
pl!not-for-mail
From: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ciasto do pizzy - szukam przepisu
Date: Thu, 7 Oct 2004 13:16:21 +0200
Organization: Czarodziejka
Lines: 46
Message-ID: <1gxh5e49mixxm$.dlg@czarodziejka.net>
References: <ck0dsc$jh0$1@inews.gazeta.pl> <n...@c...net>
<opsfg0fjaqp3ny1l@emmiter>
NNTP-Posting-Host: c46-162.icpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: sunflower.man.poznan.pl 1097147677 21776 62.21.46.162 (7 Oct 2004 11:14:37
GMT)
X-Complaints-To: t...@m...poznan.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 7 Oct 2004 11:14:37 +0000 (UTC)
X-Beer: Czarna Fortuna
X-Face: ;#oXQXnVjqm^A:5A;w'V&LbdH98rO?`v2zSbU_-"q69Q56B<"^YU/9dkn93Qf\vhT$r]zk0
p`u#c%r~,f!HzdiU|Nz5I6/J|q4Mg,G.tKa\i7@d~<JF=9bV:=v5lN9b<H101EJH'1UMqc,TidQD01
X-Newsreader: Czarodziejski czytnik Ti`Any
X-User: Ti`Ana
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.11.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:217731
Ukryj nagłówki
Dnia Thu, 07 Oct 2004 00:51:09 +0200, Waćpanna lub Waćpan *mryk*, w
wiadomości news:<news:opsfg0fjaqp3ny1l@emmiter> zawarł, co następuje:
> Ten przepis który podałaś wydaje się bardzo skomplikowany i pracochłonny w
> porównaniu z tym co widzę kiedy mąż piecze pizzę.
Skomplikowany to on może jest, ale pracochłonny nie. Zagniatasz ciach ciach
i samo sobie wyrasta. Potem tylko przy pieczeniu, trzeba spojrzeć na
zegarek, co faktycznie jest strasznie pracochłonne ;P
Ośmielam się jednak twierdzić, że tak przygotowana pizza jest smaczniejsza
niż wszystkie jakie jadłam.
> -zmaruje ciasto przygotowanym sosem z koncentratu pomidorowego z
> przyprawami i czosnkiem
No to tak jak ja zimą.
> -ciasto z nałożonymi dodatkami przygotowuje w niecałą godzinę a piecze
> przez 30 min
No to jak dla mnie to jest czas który starczy na zrobienie z ciasta
podeszwy...
> -nigdy nie sprawdzał jaki kolor mają kupowane przez niego drożdże
A to niedobrze, bo to jest ważne, nie tylko przy cieście na pizzę, ale w
szczególności przy wypiekaniu placka. Nieświeże, ciemne drożdże należy
omijać.
> -często jemy jego pizze kiedy jest już zimna i dalej nam bardzo smakuje
to jest kwestia gustu
> Dodam jeszcze że pizza w jego wydaniu jest rewelacyjna, ostatnio dla
> doświadczenia zamroziliśmy jeden kawałek by zobaczyć czy jest nadal taka
> dobra i była.
> Co do składników na ciasto i innych szczegółów to jutro go popytam i Wam
> przekażę
Absolutnie nie złośliwie sugerowałabym zerknięcie do słownika
ortograficznego przed wysłaniem posta, gdyż zagęszczenie pomyłek jest dość
rażące.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
|