Data: 2011-10-12 10:23:05
Temat: Re: Ciasto drożdżowe nocne
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-10-12 11:41, Marcin pisze:
>
> Mam dwie blaszki takie na pasztet (szer. 115, dł. 360, wys. 75)
To jakby moja duża blacha na ciasto przekrojona wzdłuż na pół.
Kiedy robię w tej blasze, to ciasto wychodzi dosyć płaskie. Jeśli lubisz
płaskie, to po prostu podziel na pół i powinno być ok.
Jeśli lubisz wyrośnięte, to zrób np. o 50% więcej ciasta.
> Pyt1 ile powinienem zrobić ciasta orientacyjnie ?
jw.
> Pyt2 do jakiej wysokości napełniać formę ?
U mnie to ciasto bardzo rośnie, więc zwykle napełniam do połowy, maks. 2/3.
> Pyt3 pieczenie jak w przepisie ?
Jak blacha mniejsza, to może upiecze się trochę szybciej. Ja po ok. 40
minutach sprawdziłabym patyczkiem, czy jest już dobre.
Udać się musi.
Ewa
|