Data: 2011-10-21 00:54:31
Temat: Re: Ciasto drożdżowe nocne
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 20 Oct 2011 18:45:08 +0200, medea napisał(a):
> W dniu 2011-10-20 16:44, Ikselka pisze:
>>
>> Książka "Kuchnia Polska" zawiera głownie przeróbki TRADYCYJNYCH przepisów.
>
> Spodziewałam się takiej właśnie odpowiedzi. Jest to XLV wydanie PWE
> Kuchni Polskiej. Mam też wydanie z 1971 roku i w tamtejszych przepisach
> też jest mowa o maśle lub margarynie albo po prostu o tłuszczu.
>
Margaryna w prawdziwej polskiej kuchni jest nieobecna.
--
XL
"Z drzew spadają czasem gałęzie. Ba, zdarza się, że trafią kogoś w głowę i
kaput. Czy z tego wynika, że mogę siedzieć z piłą na drzewie i czatować na
jakiegoś skurwysyna? Wytłumacz mi, przekonaj. Chętnie tak zrobię, znam paru
skurwysynów."
Anonim - przeciw zrównywaniu uśmiercania nadmiarowych zarodków w metodzie
in vitro z naturalnymi poronieniami
|