Data: 2004-08-23 23:29:23
Temat: Re: Ciasto drożdżowe, podpowiedzcie.
Od: "brudi" <b...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
ZEBY UPIEC DOBRA CIASTO DROŻDZOWE TO WSZYTKIE SKALDNIKI MUSZA MIEC TAKA SAMA
TEMPERATURE, MĄKE PRZESIEJ NA SITKU WTEDY NABIERZE PUSZYTOSCI ,MARGARYNA
ROZPUSC I WLEWAJ CIEPŁĄ NIE GORĄCĄ TAK SAMO MLEKO ZEBY CI SIE MAKA NIE
ZAPARZYŁA
NIECH ROSNIE RAZ W MISCE , POTEM W BLASZCE A TRZECI RAZ W PIEKARNIKU. NIE
POWINNO BYC ZIMNO W DOMU ANI ZADNYCH PRZECIAGÓW I JUZ
JAK CHCESZ DOKLADNY PRZEPIS TO NAPISZ TO CI DAM
POZDRAWIAM
Użytkownik "MarcinB" <mn_b[a_może_by_tak_bez_spamu_?]@go2.pl> napisał w
wiadomości news:4129d2f5$1@news.home.net.pl...
> Pozdrawiam wszystkich z okazji poniedziałku!
>
>
>
> :-)
>
>
>
> Może ktoś mi może pomóc?
>
>
>
> Mam taki problem: Stawiam pierwsze kroki w kuchni i uparcie chcę upiec
DOBRE
> ciasto drożdżowe.
>
>
>
> Namierzyłem parę przepisów w sieci i w książkach. Wygląda na to, że jest
ono
> dość proste w wykonaniu. Zrobiłem parę ciast wg najbardziej odmiennych
> przepisów. Wypracowałem swój przepis, który modyfikuję, sprawdzając co
można
> zmienić, żeby było lepsze.
>
>
>
> W sumie moje ciasto ma świetny smak, ale. zawsze jest dość twarde,
> sprężyste. Ja chciałbym, żeby było delikatne, tego jednego mu brakuje, a
ja
> nie wiem, co mam zrobić, żeby takie było.
>
>
>
> Z góry dziękuję za podpowiedź.
>
>
>
> Pozdrawiam MarcinB.
>
>
|