Data: 2003-09-04 19:00:17
Temat: Re: Ciasto na pizzę z Pizza Hut?
Od: "Vefour" <V...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kruszynka (Wrocław)" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bj70b0$3nc$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "pamana" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:bj4pb0$iod$1@absinth.dialog.net.pl...
> > takie pyszne?
> > sztuczne jest poprostu i tyle ale zeby zaraz smaczne ?
> > najlepsze ciasto jest robione na żywo w pizzerii.
>
> Dodam jeszcze, ze w ogole najlepsze ciasto na pizze to ciasto robione
> we_wloskiej_pizzerii_we_Wloszech_. Pieczone w specjalnym piecu,
> cieniusienkie, krecone w rekach (sama widzialam). Czysty artyzm. Wtedy to
> jest Prawdziwe ciasto na pizze, drastycznie rozniace sie od tego z Pizzy
> Hut.
>
> Kruszyna
> ktora zrobila wczoraj pizze, bynajmniej nie z Pizzy Hut, ale chyba bylo
> dobre, skoro TZ zjadl poltorej blachy.
> --
> "Primum non stresere... "
Amen. Bez dyskusji. Swoją drogą kiedyś lubiłem PH. Ale dla wszytskich fanów
polecam eksperyment (choć cholernie trudnyw tym kraju) - weżcie sobie tak z
pół roku na wstrzymanie i jedzcie tylko dobrą pizzę (tu ta trudnośc, bo w
Polsce specjał praktycznie nieosiągalny - dla mnie najbliższa ideałowi jest
pizza domowa - odpowiednia maka, dobry sos, autentyczna mozarella - choć
efekt oczywiście ciut inny niż w pizzeriach włąskich). Ja po taki okresie
przerzucenia się na "prawdziwe żarcie" nie byłem w stanie tego z PH zjeść.
Podobnie działa na mnie McDonalds. Trzeba dać zmysłow smaku odpocząć.
V.
|