Data: 2000-02-01 14:16:17
Temat: Re: Cienkie blaty do pizzy
Od: Antoni Goldstein <a...@z...mimuw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Aneta Baran <b...@c...cern.ch> wstukal(a) pracowicie:
>> Hmmm... Ale to nie będzie chrupkie w ten sposób, jakiego bym od pizzy
>> oczekiwał...
> No to zagnieć mąkę z wodą, solą i łyżką oliwy. Będzie smakować podobnie
> jak maca. Pasuje?
Maca... Hmmm... Za cienkie. Maca jest zresztą wielowarstwowa - przypomina w
tym ciasto francuskie (choć rzecz jasna, nie aż tak). Dla mnie blat do pizzy
to powinno być coś w rodzaju cienkiego podpłomyka, albo korży. (ach, kiedy
je jadłem raz ostatni...)
--
Antek Goldstein
(goldi _at_ students.mimuw.edu.pl)
,---------------------------------------------------
--. ___/___
| 'Speak to me, wise and honorable chieftain!' | ======< 102 >
| | /o-o-o-d-o-o-b-o-\
`---------------------------------------------------
--' \8oooooooooooo8/
|