Data: 2004-03-03 11:06:11
Temat: Re: Co do pracy? Pomóżcie!!!
Od: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Monika Zych-Laine wrote:
> moj maz za to jest weganinem wiec musze uzywac duzo inwencji tworczej
> zeby jedzenie sie nie powtarzalo. robie wiec roznego rodzaju pasty (np.
> z soczewicy, marchewki, ciecierzycy), dobra na zimno tez jest pizza i
> samosy, a te mozna robic z roznym nadzieniem. do tego oczywiscie jakis
> owoc. zeby urozmaicic chleb pieke sama bulki z roznymy dodatkami (np. z
> oregano, marchewka, ziarnami slonecznika, itp.) to tez zmienia smak
> kanapki. u mnie w szkole widzialam, ze niektorzy przynosza zupy w
> termosach z wiekszym otworem ale nie wiem czy w Polsce sa takie dostepne.
jejku, jakbyscie mieli sie kiedys rozwiesc (tfu! tfu! tfu!) to ja juz ci
sie na wszelki wypadek oswiadczam!
jak ja bym chciala miec taka zone :) i buleczki sama pieczesz! podziwiam :)
a poki co czy moglabym prosic o przepis na paste z marchewki? nigdy takiej
nie jadlam :)
a z soczewicy jak robisz? bo ja do zmielonej soczewicy wrzucam rozne
przyprawy, olej/oliwe, koncentrat i ryz - taki a'la paprykarz robie :) moj
wojtek to uwielbia. calymi tygodniami moze to codziennie jesc.... juz ja
nawet wymiekam, a on chce zebym znow robila ;)
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
Stowarzyszenie Empatia http://empatia.pl
|