Data: 2010-06-09 12:17:23
Temat: Re: Co do zawijańców?
Od: "gdaMa" <g...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
*medea*! Zawsze tak wrzeszczysz żeby cię za granicą było słychać (C Pippi):
> Myślałam o sałatce z brokułów na zimno. Może
> macie na nią jakiś sposób?
Brokuły ugotować al dente (najlepiej na parze).
Jogurt naturalny, dużo czosnku, sól, pieprz do smaku wymieszać i dodać fetę
pokrojoną w kostkę. Całość delikatnie wymieszać z brokułami.
Niektórzy mieszają jogurt z majonezem - ja wolę sam jogurt bałkański lub
grecki.
Brokuły gotuję "na parze" - niewielka ilość wody na dnie garnka i po
zagotowaniu gotować na małym małym ogniu przez kilka minut, pilnować by się
nie rozgotowały lub przypaliły. Solę po ugotowaniu.
--
Pozdrawiam,
Magda *gdaMa*
|