Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!lub
lin.pl!uw.edu.pl!newsgate.cistron.nl!newsgate.news.xs4all.nl!194.109.133.84.MIS
MATCH!newsfeed.xs4all.nl!newsfeed5.news.xs4all.nl!xs4all!feeds.phibee-telecom.n
et!feeder.news-service.com!postnews.google.com!news1.google.com!border1.nntp.dc
a.giganews.com!nntp.giganews.com!nx01.iad01.newshosting.com!newshosting.com!new
sfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!
news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: "Misiek" <p...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <4c0f670d$0$19173$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: Co do zawijańców?
Date: Thu, 10 Jun 2010 08:00:44 +0200
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5931
Lines: 30
Message-ID: <4c107f88$0$2584$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.15.147.162
X-Trace: 1276149640 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 2584 83.15.147.162:3014
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:328325
Ukryj nagłówki
Użytkownik "medea" <X...@p...fm> napisał w wiadomości
news:4c0f670d$0$19173$65785112@news.neostrada.pl...
> Co można by podać jako surówkę (ew. jarzynkę) do zrazów wołowych
> zawijanych? Zależy mi, żeby było prawie tradycyjnie po polsku (nie musi
> być ortodoksyjnie, ale bez oliwek i takich tam), a do tego elegancko, bo
> dla ważnych gości z zagranicy.
> Buraczki raczej odpadają, bo jako zupę podam chłodnik z botwinki, więc
> byłoby zbyt buraczkowo. Kapusty modrej nie umiem robić, a zresztą teraz
> chyba nie ma dobrej (nie widziałam). Sałata ze śmietaną wygląda w sumie
> mało apetycznie. Myślałam o sałatce z brokułów na zimno. Może macie na nią
> jakiś sposób?
> A może podsuniecie jakieś inne pomysły?
>
> Pozdrawiam
> Ewa
1. zasmazana kapusta
2. surowka z kiszonej kapusty (z cebua, polane oliwa z oliwek)
3. pomidor+cebula, posypane bazylia, polane oliwa lub sosem vinerget
4. salata + pomidor + cebula polane sosem smietanowo-majonezowo-jogurtowym
5. kiszony ogorek (i wszelakie jego wariacje salatkowe)
6. marchewka z groszkem "na slodko" (do gotujacej sie marchewki z groszkiem
dodajesz odrobine cukru, troszeczke soli, a pod koniec gotowania zageszczasz
maka)
7. sama marchewka (mloda, mala, gotowana w calosci, podsmazona na masle po
przekrojeniu wzdluz na pol) polana maslem
8. sam groszek (robiony podobnie jak marchewka z groszkiem)
9. sama marchewka (krojona w kostke, robiona jak marchewka z groszkiem)
|