Data: 2004-09-14 11:32:34
Temat: Re: Co dobrego na każdą okazję?
Od: "Asia z Krakowa" <h...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > PS.Zapomniałam ,że jeszcze kapuśniaczki to jest to co moja rodzina lubi:))
>
>
> to też cos słodkiego czy raczej wytrawna przekąska? Mozna się uśmiechnąć o
> przepis?
>
> pozdrawiam
> Basia
>
>
To raczej przekąska wytrawna jak sama zauważyłaś,nadzienie jest z kapusty
kiszonej lub słodkiej. Kapustę gotujemy do miękkości a potem poprostu
szatkujemy i przyprawiamy/ja przysmażam ją na cebulce a potem sól + pieprz+
zioła jakie chcesz w zależności co lubisz.A ciasto albo kupowałam gotowe
francuskie mrożone albo uśmiecham się do mamy i robi mi drożdżowe.Z ciasta
wykrawam kwadraty i nakładam farsz zawijam podobnie jak krokiety i do
pieca.Przy francuskim cieście piekarnik musi być dobrze rozgrzany bo to ciasto
szybko sie piecze.
PS.Zapomniałam ,że zawsze smarujemy jajkiem i posypujemy np.sezamem albo
czarnuszką .
Pozdrawiam i smacznego Asia
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|