Data: 2004-09-15 07:49:57
Temat: Re: Co dobrego na każdą okazję?
Od: "Meg" <m...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Maria" <m...@g...com> napisał w wiadomości
news:ci8qoq$1b6$1@srv.cyf-kr.edu.pl...
>
>
> Meg wrote:
> > TOPIELICA
> > kostka Kasi
> > 3 szkl mąki
> > 3 jaja
> > 5 dkg drożdzy
> > 1/4 do 1/2 szklanki mleka
> > 1 szkl cukru
> > aromat do ciast (jaki lubisz)
> > rodzynki (ile się chce)
>
> Chcialam tylko dla pewnosci spytac: nie ma w tym ciescie tluszczu?
> Bo ja robie rogaliki drozdzowe wlasnie topione, ale tam na 0.5 kg maki
> daje sie 25 dag tluszczu i wychodzi ciasto polfrancuskie.
o matko , z pośpiechu zapomniałam o margarynie , dobrze ze ktoś ma tu głowe
na karku bo ja najwyrażniej wczoraj jeje nie miałam :)
oczywiście kostka Kasi
|