« poprzedni wątek | następny wątek » |
91. Data: 2014-01-26 19:52:10
Temat: Re: Co dobrego na mróz?
Spróbuj Kim Chi lub Lau Thai. Bo Tieu też niezła.
Chociaż one też są tylko namiastką instantów kupionych kiedyś w "Orientalu"
----------------------------------------------------
----------------------------
Cały temat aż mi smaku narobił, w pobliskiej Żabce zakupiłem właśnie LAU
THAI - fajna zupka i ma smak i jest dobrze pikantna :).
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
92. Data: 2014-01-28 19:21:42
Temat: Odp: Co dobrego na mróz?
>> Vifon, pikantna kurczakowa? :D:D:D
>
> Jeśli Vifon to tylko Złoty kurczak :)
>
> Pozdrawiam
> Paulinka
A sprobojcie kiedys zostawic w misce resztke niedojedzonej zupki Vifon -
chocby na 3 godzinki. Robi sie metny glut, ktory skutecznie zniecheca do
konsumpcji tejze...
Chociaz przyznac musze, ze chyba ze wszystkich dostepnych zup instant Vifon
jest najsmaczniejszy.
pozdrawiam
@
---
Ta wiadomość e-mail jest wolna od wirusów i złośliwego oprogramowania, ponieważ
ochrona avast! Antivirus jest aktywna.
http://www.avast.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
93. Data: 2014-01-29 00:05:33
Temat: Re: Co dobrego na mróz?W dniu 26.01.2014 00:07, Paulinka pisze:
> W dniu 2014-01-24 22:04, artustas pisze:
>>
>> Vifon, pikantna kurczakowa? :D:D:D
>
> Jeśli Vifon to tylko Złoty kurczak :)
>
Tylko Kurczak Curry , choć już się popsuła - kiedyś była jebitnie ostra,
teraz jest głównie słona :/
Nie zmienia to jednakowoż faktu, że z tzw"zupek chińskich" nadal
najlepsza...
Porównywalny jest makaron smażony z Yakinoodles, ale tylko tradycyjny
japoński, tylko robić go cza ciut inaczej niż piszą na opakowaniu :D
--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
94. Data: 2014-01-29 03:15:34
Temat: Re: Odp: Co dobrego na mróz?Dnia Tue, 28 Jan 2014 19:21:42 +0100, @ napisał(a):
> A sprobojcie kiedys zostawic w misce resztke niedojedzonej zupki Vifon -
> chocby na 3 godzinki. Robi sie metny glut, ktory skutecznie zniecheca do
> konsumpcji tejze...
Hmmm, powiem szczerze, że nigdy tego nie jadłam, ale widząc, ze ludzie to
kupują, poważnie chciałam spróbować - teraz absolutnie już nie mam tego
zamiaru :-)
--
XL
"Świat Amerykanina jest tak wielki jak jego gazeta. " A. Einstein
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
95. Data: 2014-01-29 03:16:53
Temat: Re: Co dobrego na mróz?Dnia Wed, 29 Jan 2014 00:05:33 +0100, Anai napisał(a):
> Tylko Kurczak Curry , choć już się popsuła - kiedyś była jebitnie ostra,
> teraz jest głównie słona :/
> Nie zmienia to jednakowoż faktu, że z tzw"zupek chińskich" nadal
> najlepsza...
> Porównywalny jest makaron smażony z Yakinoodles, ale tylko tradycyjny
> japoński, tylko robić go cza ciut inaczej niż piszą na opakowaniu :D
Bo to wszystko jest robjone w Radomjuuu!
;-PPP
--
XL
"Świat Amerykanina jest tak wielki jak jego gazeta. " A. Einstein
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
96. Data: 2014-01-29 06:47:25
Temat: Re: Co dobrego na mróz?W dniu 29.01.2014 03:16, Ikselka pisze:
> Bo to wszystko jest robjone w Radomjuuu!
> ;-PPP
>
Jadłam tez orydżinalne chińskie z chiń - nie wszystkie tył urywały...
--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
97. Data: 2014-01-29 06:47:53
Temat: Re: Co dobrego na mróz?W dniu 29.01.2014 06:47, Anai pisze:
> W dniu 29.01.2014 03:16, Ikselka pisze:
>
>> Bo to wszystko jest robjone w Radomjuuu!
>> ;-PPP
>>
> Jadłam tez orydżinalne chińskie z chiń - nie wszystkie tył urywały...
>
z Chin (kurna) :D
--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
98. Data: 2014-01-29 13:09:35
Temat: Re: Co dobrego na mróz?Użytkownik "Anai" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
news:lc9d3t$vt7$1@news.dialog.net.pl...
/.../
> Porównywalny jest makaron smażony z Yakinoodles, ale tylko tradycyjny
> japoński, tylko robić go cza ciut inaczej niż piszą na opakowaniu :D
==================
A jak ? bardzo prosze :-)
bp
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
99. Data: 2014-01-29 13:29:33
Temat: Re: Co dobrego na mr?z?W dniu 29.01.2014 13:09, bulka paryska pisze:
> U?ytkownik "Anai" <a...@a...pl> napisa? w wiadomo?ci
> news:lc9d3t$vt7$1@news.dialog.net.pl...
> /.../
>> Por?wnywalny jest makaron sma?ony z Yakinoodles, ale tylko tradycyjny
>> japo?ski, tylko robi? go cza ciut inaczej ni? pisz? na opakowaniu :D
> ==================
> A jak ? bardzo prosze :-)
> bp
>
>
Zalać wodą i poczekać aż wypije całą.
Na patelni (woku) rozgrzać olej i podsmażyć spory kawałek (5-7cm)
posiekanego w drobne paski świeżego imbiru, po chwili dodać tak z połowę
średniej wielkości pokrojonego (jak lubisz) pora i ze 2 ząbki czosnku
(starte, przeciśnięte albo posiekane), zamieszać, dorzucić makaron i
smażyć jeszcze parę minut. Można doprawić cynamonem i ew. jeszcze
imbirem w proszku...
W/g mnie całkiem niezłe ;)
--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
100. Data: 2014-01-29 13:50:13
Temat: Re: Co dobrego na mr z?Użytkownik "Anai" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
news:lcas7a$k7i$1@news.dialog.net.pl...
> Zalać wodą i poczekać aż wypije całą.
> Na patelni (woku) rozgrzać olej i podsmażyć spory kawałek (5-7cm)
> posiekanego w drobne paski świeżego imbiru, po chwili dodać tak z połowę
> średniej wielkości pokrojonego (jak lubisz) pora i ze 2 ząbki czosnku
> (starte, przeciśnięte albo posiekane), zamieszać, dorzucić makaron i
> smażyć jeszcze parę minut. Można doprawić cynamonem i ew. jeszcze imbirem
> w proszku... W/g mnie całkiem niezłe ;)
================
Dziekuje !! (a jeszcze: wrzatkiem czy zimna ... ?)
bp,
ps: alez to sie zapowiada na uzalezniacz ...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |