Data: 2011-09-13 12:29:16
Temat: Re: Co dobrego robicie na obiad?
Od: "Qrczak" <q...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia dzisiejszego niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
>
> W dniu 2011-09-13 13:56, Qrczak pisze:
>> Dnia dzisiejszego niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
>>> W dniu 2011-09-12 23:55, Aicha pisze:
>>>> W dniu 2011-09-12 12:46, Paulinka pisze:
>>>>
>>>>> Może zainspirujecie mnie na kolejne dni tygodnia.
>>>>> U mnie dzisiaj kurczak pieczony na butelce z czosnkowym ryżem, a do
>>>>> tego
>>>>> sałata słodko-kwaśna ze śmietaną.
>>>>
>>>> Dziś było spaghetti z piersią pieczonego kurczaka i brokułem w sosie
>>>> jogurtowym. Generalnie nad obiadem się nie roztkliwiam, bo dla młodej
>>>> to już drugi w ciągu dnia - coś tam zawsze, symbolicznie chociaż, zjada
>>>> w szkole.
>>>
>>> A ten brokuł podany osobno z sosem jogurtowym, czy jako sos
>>> kurczakowo-brokułowo-jogurtowy?
>>>
>>> Bo właśnie dzisiaj mam ochotę zrobić coś podobnego, ale jeszcze
>>> zastanawiam się nad wariantem.
>>> Jadłam ostatnio we Włoszech makaron muszelki z sosem zrobionym z
>>> brokułów i dużą ilością czosnku, ale na oliwie, bez śmietany, i nic poza
>>> tym. Pychota! Tylko że ten czosnek dodawał całej potrawie ostrości i nie
>>> bardzo smakowało córce, więc muszę danie trochę zmodyfikować, ew.
>>> zupełnie zmienić.
>>
>> Czymś go jednak będziesz musiała podrasować, bo sam brokuł to raczej
>> mdławy jest. Dobrze się komponuje ze słonym lub ostrym serem, osobiście
>> bardzo lubię sałatkę z fetą. Może ogranicz czosnek, a dodaj tej fety. A
>> jakby jeszcze posypać prażonymi płatkami migdałowymi, o... chyba sama
>> spróbuję zaszaleć...
>
> Problem w tym, że feta nie może zaistnieć w czymś, co mam podać córce.
> Z fetą to ja lubię taką sałatkę na zimno z brokułami i winegretem. Może
> być nawet posypana tymi płatkami migdałowymi.
>
> No, ale dziś to skończy się na tortilli.
Strasznie wybredne masz to dziecko.
Qra, takoż
|