Data: 2011-09-13 21:31:42
Temat: Re: Co dobrego robicie na obiad?
Od: Paulinka <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka pisze:
> Dnia Tue, 13 Sep 2011 23:18:16 +0200, Paulinka napisał(a):
>
>> Ikselka pisze:
>>> Dnia Tue, 13 Sep 2011 22:55:54 +0200, Paulinka napisał(a):
>>>
>>>> Ja taką wołowinę przerabiam na farsz do pierogów.
>>> Farsz do pierogów z "sztukamięsnej" wołowiny byłby suchy. Na farsz to ja
>>> przerabiam tłuściutki szponderek z rosołku, który nie wszyscy lubią jako
>>> sztukamięs (ja akurat lubię, no ale ile można) :-)
>> Czemu suchy? Mięso, zeszklona cebula, jajko, pieprz, sól.
>> IMO wychodzi świetny farsz do pierogów.
>
> Wtedy to ja dodaję jeszcze namoczoną bułę dla wilgoci.
Ja nie daję nawet do mielonych.
>> Na szpondrze też
>
> TEŻ? - szponder do rosołu to obowiązek, oprócz niego dopiero dodaje się
> inne kawałki.
E tam, wiejska kura IMO nadaje rosołowi odpowiedni smak. Wołowina,
kaczka to tylko dodatki.
>> gotuję rosół, zależy co mi się ładnego z wołowiny trafi
>> w sklepie.
>
> No tak, zapominam, że ja mieszkam w krainie wołowinowej szczęśliwosci i
> mogę sobie wybierać do woli :-)
Zazdroszczę, rak samo jak ryb, które łowi Twój tż.
--
Paulinka
|