Data: 2011-09-13 21:28:22
Temat: Re: Co dobrego robicie na obiad?
Od: Paulinka <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka pisze:
> Dnia Tue, 13 Sep 2011 23:14:08 +0200, Paulinka napisał(a):
>
>> Gesslera uwielbia moja mama ;) Ja jakoś nigdy nie mogę trafić na ten
>> program.
>
> Ja trafiam zupełnym przypadkiem. I właśnie akurat tyrafiłam na ten o sztuce
> mięsa.
>
>> Gotowaną wołowinę jedli z apetytem wszyscy w domu, tylko nie ja. Widzisz
>> to są te nawyki, których się nie da nabyć ;)
>
> Wyobraź sobie, że ja keidyś też nie lubiłam. No ale dziś wiem, dlaczego -
> dobrą wołwinę to można dostać w Polsce dopiero od niedawna...
>
>> Chrzan lubię tylko w ćwikle do wędzonych mięs.
>
> Ja lubię w ogórkach kiszonych, czysty (z solą, octem i cukrem)
Też, zapomniała o tym.
> do golonki
Sama nie robię, ale lubię.
> innych mięs, w ćwikle (czemu ma być tylko do wędzonych?)
Te są najsmaczniejsze, bo robione przez tatę.
sos chrzanowy do
> ozorków lubię (jedyny)
Ozorki jednak dla mnie nie do przełknięcia, chociaż lubię żołądki i
serduszka w gulaszu.
> no i polecam surówkę z marchewki na półsłodko, z
> sokiem z cytryny i z łyżeczką chrzanu (może być ze słoiczka, kupny), z
> niewielką ilością śmietany albo i bez. Mniam! Marchewka przestaje smakowac
> jak zwyczajna marchewka.
O tym też zapomniałam, jedna z moich ulubionych surówek.
--
Paulinka
|