Data: 2011-09-13 21:26:04
Temat: Re: Co dobrego robicie na obiad?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 13 Sep 2011 23:18:16 +0200, Paulinka napisał(a):
> Ikselka pisze:
>> Dnia Tue, 13 Sep 2011 22:55:54 +0200, Paulinka napisał(a):
>>
>>> Ja taką wołowinę przerabiam na farsz do pierogów.
>>
>> Farsz do pierogów z "sztukamięsnej" wołowiny byłby suchy. Na farsz to ja
>> przerabiam tłuściutki szponderek z rosołku, który nie wszyscy lubią jako
>> sztukamięs (ja akurat lubię, no ale ile można) :-)
>
> Czemu suchy? Mięso, zeszklona cebula, jajko, pieprz, sól.
> IMO wychodzi świetny farsz do pierogów.
Wtedy to ja dodaję jeszcze namoczoną bułę dla wilgoci.
> Na szpondrze też
TEŻ? - szponder do rosołu to obowiązek, oprócz niego dopiero dodaje się
inne kawałki.
> gotuję rosół, zależy co mi się ładnego z wołowiny trafi
> w sklepie.
No tak, zapominam, że ja mieszkam w krainie wołowinowej szczęśliwosci i
mogę sobie wybierać do woli :-)
--
XL
|