Data: 2011-09-13 21:23:46
Temat: Re: Co dobrego robicie na obiad?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 13 Sep 2011 23:14:08 +0200, Paulinka napisał(a):
> Gesslera uwielbia moja mama ;) Ja jakoś nigdy nie mogę trafić na ten
> program.
Ja trafiam zupełnym przypadkiem. I właśnie akurat tyrafiłam na ten o sztuce
mięsa.
> Gotowaną wołowinę jedli z apetytem wszyscy w domu, tylko nie ja. Widzisz
> to są te nawyki, których się nie da nabyć ;)
Wyobraź sobie, że ja keidyś też nie lubiłam. No ale dziś wiem, dlaczego -
dobrą wołwinę to można dostać w Polsce dopiero od niedawna...
> Chrzan lubię tylko w ćwikle do wędzonych mięs.
Ja lubię w ogórkach kiszonych, czysty (z solą, octem i cukrem) do golonki i
innych mięs, w ćwikle (czemu ma być tylko do wędzonych?), sos chrzanowy do
ozorków lubię (jedyny), no i polecam surówkę z marchewki na półsłodko, z
sokiem z cytryny i z łyżeczką chrzanu (może być ze słoiczka, kupny), z
niewielką ilością śmietany albo i bez. Mniam! Marchewka przestaje smakowac
jak zwyczajna marchewka.
--
XL
|