Data: 2011-09-13 21:18:16
Temat: Re: Co dobrego robicie na obiad?
Od: Paulinka <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka pisze:
> Dnia Tue, 13 Sep 2011 22:55:54 +0200, Paulinka napisał(a):
>
>> Ja taką wołowinę przerabiam na farsz do pierogów.
>
> Farsz do pierogów z "sztukamięsnej" wołowiny byłby suchy. Na farsz to ja
> przerabiam tłuściutki szponderek z rosołku, który nie wszyscy lubią jako
> sztukamięs (ja akurat lubię, no ale ile można) :-)
Czemu suchy? Mięso, zeszklona cebula, jajko, pieprz, sól.
IMO wychodzi świetny farsz do pierogów.
Na szpondrze też gotuję rosół, zależy co mi się ładnego z wołowiny trafi
w sklepie.
--
Paulinka
|