Data: 2002-03-02 23:27:00
Temat: Re: Co dobrego z cieleciny..?
Od: <w...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> ....zostalam obdarowana spora iloscia tego miesa ale nie wiem co z niego
> zrobic. Moze ktos ma cos sprawdzonego- smaczniutkiego i podzieli sie ze mna?
> Pozdrawiam Kasia
>
>
No trudno Kasiu, pewnie sie już nie doczekam sprecyzowania, a grypa sprawia, że
zaraz pójde spać. Ale proponuje bardzo dobrą rzecz i niesłychanie prostą:
Cielęcina w winogronach (z kuchnia korsykanskiej):
4 kotlety ciel. rozbić, przesmażyc na oliwie z oliwek z obu stron, doprawić
pieprzem i solą. Nastepnie dodać smietanę wymieszaną z 2-3 ząbkami czosnku i
swieżą kolendrą albo oregano i bazylią (polecam ten 2 wariant ziół-możesz dać
suszone). Wymieszac mieso ze śmietaną i sosem, wrzucić garść jasnych winogron
przepołowionych i wypestkowanych (ja używam dużych ciemnoróżowych). Poddusić
jeszcze całość pare minut, doprawić solą, białym pieprzem i cytryną. Podawać z
ryżem i sałatą oraz kieliszkiem białego wina.
Smacznego
Wok
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|