Data: 2011-06-08 14:28:32
Temat: Re: Co dzisiaj dobrego robicie na obiad?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 08 Jun 2011 15:45:10 +0200, Paulinka napisał(a):
> W dniu 2011-06-08 15:29, Ikselka pisze:
>> Dnia Wed, 08 Jun 2011 15:07:28 +0200, Paulinka napisał(a):
>>
>>> W dniu 2011-06-08 14:56, Ikselka pisze:
>>>> Dnia Wed, 08 Jun 2011 12:56:56 +0200, Paulinka napisał(a):
>>>>
>>>> Pieczony królik (wcześniej 24 h w marynacie), ziemniaki, fasolka mamut
>>>> gotowana.
>>>
>>> A co ona za jedna ta fasolka mamut? Swojej zwykłej szparagowej jeszcze
>>> nie mamy.
>>
>> To taka fasola TEŻ szparagowa, o wielkich (dł. nawet do niemal 40 cm),
>> delikatnych, zielonych (są inne kolory, ale lubię tylko zieloną), płaskich
>> i szerokich na 2-3 cm strąkach, pnąca. Mam w tunelu, ale tę kupiłam w
>> Tesco, bo w tunelu dopiero kwitnie. Pyszności fasola!
>> http://tiny.pl/hf5pj
>
> Nazewnictwa nie znam jednak, bo otrzymuję gotowe produkty, a sama nie
> sadzę. Tato sadzi dokładnie taką zieloną płaską i jeszcze żółtą płaską.
> No i oczywiście zwykłą żółtą okrągłą fasolkę.
>
>>>> Bez zupy,bo za gorąco jest.
>>>
>>> Za mną chodzi krupnik na młodej marchewce i ziemniakach, posypany
>>> sowicie natką pietruszki.
>
>> O, tak, tak - krupnik to ja mogę non stop...
>
> Moja ulubiona zupa z dzieciństwa. W ziemie to te obśmiane przez wielu
> obgryzane żeberka z krupniku wchodzą w grę, żeby było non stop ;)
Myslałam, ze tylko ja ogryzam te żeberka :-)
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
Prawda o GMO:
http://www.gmowpolsce.com.pl/custom/Lisowska%20J%20o
f%20Ecol%20and%20Health%202010.pdf
|