Data: 2011-09-16 20:54:27
Temat: Re: Co jeszcze...
Od: Qrczak <q...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2011-09-16 21:59, niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
> W dniu 2011-09-16 21:28, Aicha pisze:
>> W dniu 2011-09-16 20:53, medea pisze:
>>
>>>> Jak już pacia będzie gotowa, to nabierasz łyżką (koniecznie
>>>> natłuszczoną) i dajesz na patelnię jak kluski kładzione. Może złazić
>>>> opornie, ja pomagam sobie drugą łyżką.
>>>> Tak usmażonych już nie trzeba omaszczać, więc daję pod koniec smażenia
>>>> skwarki.
>>>
>>> Zaraz, zaraz, a te ziemniaki to ugotowane są? Bo coś mi to zaczęło
>>> przypominać szare kluski ze skwarkami z mojego dzieciństwa. Ale te były
>>> z surowych ziemniaków...
>>
>> Cytata z linku :)
>>
>> - Moja znajoma ze Szczecina twierdziła nawet, że coś mi się pomyliło,
>> bo nie można jeść ziemniaków*z surową mąką - pisze Jagoda Wypych,
>> czytelniczka.
>>
>> *ugotowanych
>
> No tak, dziewczyny też tu pisały o gotowaniu w małej ilości wody. Ale
> coś mnie to kładzenie łyżką zmyliło.
> Jakoś nie zachęca mnie ta potrawa. Wolałabym już zjeść dobrze zrobione
> szare kluski ze skwarkami i kiszoną kapustą. Mnie się nigdy nie udały
> tak naprawdę dobre.
A bo to najpierw trza zjeść, dobrze przez kogo zrobione.
A potem to chce się dopiero samemu zrobić tako samo dobre.
Qra
--
Każdy facet myśli, że kobiety marzą o księciu. Gówno prawda.
One marzą o tym, żeby się nażreć i nie przytyć.
|