Data: 2005-12-28 16:26:09
Temat: Re: Co podaliscie na Wigilie?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le mercredi 28 décembre 2005 ? 16:41:36, dans <doubp6$7i0$1@atlantis.news.tpi.pl>
vous écriviez :
>> Podaje sie taka konfiture na zimno lub letnio, do foie gras i do
>> zimnych mies. Co poniektorzy zastepuja alkohol octem winnym lub sokiem
>> z cytryny (ale wtedy nalezy dodac troche wiecej cukru (niektorzy
>> dodaja miodu). Ziola tez moga byc rozmaite (np tymianek zamiast
>> rozmarynu) ale nie powinno byc tego duzo, konfitura z cebuli jest
>> raczej subtelnym w smaku dodatkiem :)
> mniam !!!
> (kolejny przepis do notesu)...
> czy mozna to do slikow i dluzej przechowywac ?
> pozdrawiam Mars
Wiem ze mozna kilka tygodni w lodowce bo ludzie to najczesciej robia z
wiekszej ilosci cebuli. Nigdy nie probowalam ale wydaje mi sie ze
dobrze zapasteryzowana pewnie sie moze dluzszy czas przechowac.
Ewcia
--
Niesz
|