Data: 2005-03-09 22:00:21
Temat: Re: Co sie dzieje ze smalcem?
Od: "cherokee" <c...@n...o2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Waldemar" <w...@t...de> napisał w wiadomości
news:d0nisq$4bg$04$1@news.t-online.com...
> nie za mało. Frytki są wyjątkiem, najpierw "podgotować" w średniogorącym
> tłuszczu, potem dosmażyć w gorętszym.
Ja mam patent na smażenie frytek w małej ilości oleju - smażę je w woku,
oleju leję tyle, aby były lekko zanurzone (w ok. 70%), ogień na maks (smazę
mrożone).
Do oleju wrzucam ząbek czosnku w łupince, aby frytki były chrupiące - nie
wiem, na czym to polega od strony chemicznej, ale się sprawdza w przypadku
frytek, schabowych, placków ziemniaczanych.
pozdr
cherokee
|