Data: 2008-02-05 18:30:52
Temat: Re: Co sie stalo mojemu murzynkowi. Implozyjnie sie zapadl. FOTO
Od: "R@blinka" <r...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
topek pisze:
> WItam,
> przed chwila wyjalem murzynka z piekarnika.
> W trakcie dojrzewania ogladalem go w piecu i bylo wszystko ok. Nie
> otwieralem piecyka tylko sobie swiatlo zapalilem. Przepis sprawdzony
> (pare dni temu robilem) a sie zapadl. Tak to wyglada:
> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f89f7bd49f
e4a7c9.html
>
> Jakis pomysl?
> Pierwszy raz mi sie cos takiego zdarzylo :)
O ile nie jest w środku surowy to może za wcześnie wyjąłeś z
piekarnika? To się zdarza gdy od razu po wyłączeniu
piekarnika wyjmuje się blachę z ciastem... Najlepiej jest
pozostawić ciasto w piekarniku jeszcze chwilę albo dwie w
zamkniętym piekarniku albo choć przy uchylonych drzwiczkach.
Chodzi o to, żeby ciasto nie dostało szoku termicznego ;)
|