Data: 2013-04-04 08:15:14
Temat: Re: Co z bialek jaj (poza bezami)
Od: tomjas <t...@W...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 03 Apr 2013 21:16:42 +0200, Qrczak wrote:
> Dnia 2013-04-03 19:55, obywatel tomjas uprzejmie donosi:
>> Witam.
>> Na wstępie dzięki wszystkim za odpowiedzi w wątku "ile najdłużej leżało
>> ciasto" (choć mało mi to pomogło - większość z was żarłoków zjada ciasto
>> szybko:).
>> No to teraz nowe pytanie - na co można spożytkować białka jaj? W temacie
>> napisałem poza bezami bo to oczywiste, ale... Ostatnio podjąłem się
>> bezów i w czasie pieczenia/suszenia podpłyneły płynem (pewnie cukrem)
>> i były ciągnące się. Jakie proporcje żeby były chrupkie?
>
> A jak Ty je robiłeś?
>
A ja ucierałem białka dodając cukier "na oko". A potem na kilka godz do
uchulonego piekarnika na najmniejszym ogniu.
|